www.CLICK4CRETE.gr


Η χημειοθεραπεία είναι η πιο κοινή θεραπεία για τον καρκίνο. Ενώ μπορεί να είναι αποτελεσματική, αυτοί που υποβάλλονται σε αυτή τη θεραπεία δε γνωρίζουν πολλές πληροφορίες για την αποκάσταση του σώματός τους μετά από αυτήν. Είναι  λίγοι αυτοί που γνωρίζουν πώς μπορούν να ανακάμψουν αποτελεσματικά από τις παρενέργειες αυτής της διαδικασίας.

Αυτές οι παρενέργειες περιλαμβάνουν:

Κόπωση
Ναυτία
Εμετός
Διάρροια ή δυσκοιλιότητα
Απώλεια ή αποδυνάμωση μαλλιών
Έλκη στο στόμα
Αλλαγές  στην αίσθηση της γεύσης
Μούδιασμα
Αίσθηση τρυπήματος σαν από καρφίτσες και βελόνες στα χέρια και στα πόδια
Δυσκολία στην απανποή
Αλλαγές στο δέρμα
Αλλαγές στην ακοή
Απώλεια της όρεξης
Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για την καταπολέμηση αυτών των παρενεργειών και για την εξασφάλιση μιας ταχύτερης ανάρρωσης από τη χημειοθεραπεία.

Η Σημασία της Αποτοξίνωσης μετά από Χημειοθεραπεία

Μπορείτε να αντιστρέψετε τις περισσότερες από τις βλαβερές συνέπειες των φαρμάκων της χημειοθεραπείας και της ακτινοβολίας μέσω της αποτοξίνωσης. Παρακάτω θα σας δώσουμε πληροφορίες για το πώς να επωφεληθείτε από αποτοξίνωση ώστε να επιταχύνετε την ανάκαμψη του σώματός σας από τη χημειοθεραπεία:


Αποχύμωση
 – Μετά από μια χημειοθεραπεία, το σώμα είναι δύσκολο να αφομοιώσει τα τρόφιμα. Η αποχύμωση μπορεί να βοηθήσει, δεδομένου ότι επιτρέπει στο σώμα να απορροφήσει αρκετά θρεπτικά συστατικά, παρά τα πεπτικά προβλήματα. Επιλέξτε βιολογικά φρούτα και λαχανικά για την παρασκευή χυμού. Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να θεραπεύσουν και να αναζωογονήσουν το σώμα σας αλλά και να απομακρύνουν τις τοξίνες. Οι φρέσκοι χυμοί φρούτων και λαχανικών χρησιμεύσουν επίσης στον καθαρισμό, στην αναγέννηση, στην ενεργοποίηση του οργανισμού, οπως επίσης και στην παραγωγή αίματος. Η λαχανίδα, τα τεύτλα, το μήλο, το τζίντζερ, το αγγούρι, ο ανανάς, το καρότο, και το σπανάκι είναι εξαιρετικές επιλογές, γιατί πέρα από την αποτοξινωτική τους δράση, έχουν πλούσιες σε αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα σμέουρα,οι φράουλες και τα βατόμουρα και είναι επίσης ιδανικά για την παρασκευή χυμού. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που μπορούν να καθαρίσουν το αίμα σας από ακαθαρσίες.


Νερό και Τσάι Βοτάνων
 – Αν σκοπεύετε να αποτοξινώσετε το σώμα σας φυσικά μετά από χημειοθεραπεία, τότε το νερό και τσάι από βότανα μπορούν να βοηθήσουν. Η καλύτερη επιλογή είναι να πίνετε φιλτραρισμένο νερό, δεδομένου ότι είναι απαλλαγμένο από φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξικές ουσίες. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα, ώστε να μπορείτε να καθαρίσετε το σώμα σας από όλες τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί. Η προσθήκη μιας φέτας λεμονιού μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του, αυξάνοντας παράλληλα τις αντιοξειδωτικές και τις καθαρτικές του ιδιότητες. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τη βοήθεια των αφεψημάτων από βότανα, καθώς αυτά βοηθούν τη διαδικασία καθαρισμού. Μια πολύ καλή επιλογή είναι το τσάι πικραλίδας, ένα τονωτικό του ήπατος, που είναι χρήσιμο στην αποτοξίνωση.

Αποτοξίνωση Ήπατος
– Η χημειοθεραπεία είναι τοξική, οπότε ο καθαρισμός του σώματος από τις βλαβερές χημικές ουσίες είναι απαραίτητος. Το συκώτι σας λαμβάνει  τη μεγαλύτερη πίεση κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, οπότε υπάρχει η ανάγκη να αποκαταστήσετε τις βλάβες που έχουν προκαλέσει τα φάρμακα της χημειοθεραπείας. Θα πρέπει να αποφεύγετε τη ζάχαρη, το πρόχειρο φαγητό με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, το αλκοόλ, και το κόκκινο κρέας για να αποκατασταθεί η υγεία του συκωτιού σας. Ξεκινήστε να συμπεριλαμβάνετε στην διατροφή σας τρόφιμα που μπορούν να καθαρίσουν το συκώτι σας, όπως το σκόρδο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα καρότα, τα παντζάρια, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι και το λάιμ, τα καρύδια, ο κουρκουμάς και λάχανο. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν να απομακρύνετε τις επιβλαβείς ουσίες από το συκώτι σας.

Άλλοι τρόποι για να αναρρώσετε από τη χημειοθεραπεία

Ενισχύστε την κυκλοφορία του αίματός σας
- Κάντε δραστηριότητες που μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία του κυκλοφορικού και της καρδιάς για λίγα λεπτά κάθε μέρα. Μπορούν να βοηθήσουν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σας. Μερικές επιλογές είναι η ποδηλασία, η γιόγκα, η πεζοπορία, ο χορός και το περπάτημα – όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση. Κάντε αυτές τις δραστηριότητες πριν από τα γεύματά σας ώστε να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα τους.

Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών
-  Οι φυτικές ίνες λειτουργούν σαν ένα σφουγγάρι, με την έννοια απορροφούν τις τοξίνες από το σώμα σας. Η πρόσληψη φυτικών ινών μπορεί να επιταχύνει την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό του οργανισμού από τις χημικές ουσίες. Μπορείτε να πάρετε φυσικές ίνες από φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και λαχανικά. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί ο βιολογικός λιναρόσπορος, καθώς αυτό είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε φυτικές ίνες.


Αναδομήστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα 
– Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα, έτσι πρέπει να κάνετε κάτι για να το επαναφέρετε. Σιγουρευτείτε ότι κοιμάστε αρκετά, αποφύγετε το στρες και ότι παραμένετε μακριά από οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη. Αυτοί είναι κάποιοι από τους πολλούς τρόπους για να επαναφέρετε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος.
Η ανάρρωση από τη χημειοθεραπεία δεν χρειάζεται να είναι και τόσο δύσκολη. Ακολουθώντας τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία της ανάρρωσής, φέρνοντας τη ζωή σας και πάλι στο προσκήνιο.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παραπάνω άρθρο έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.













Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη